Ark. 8-16

Yrittäjä hiljainen heinäkuu hyödyksi

Yrittäjä, käytä hiljainen heinäkuu hyödyksi

Kirjoittaja: Tarja Hiitiö

Heinäkuu on monelle yritykselle hiljaisempaa aikaa, kun henkilökunta ja asiakkaat suuntaavat kesälaitumille. Vaikka liiketoiminta saattaa hieman hidastua, heinäkuu tarjoaa loistavan tilaisuuden keskittyä yrityksen sisäisiin asioihin ja valmistautua tulevaan. Tässä blogissa jaamme muutaman vinkin, miten voit hyödyntää hiljaisen heinäkuun parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Selvittelytilien tarkastus

Yrityksen talouden hallinta on avainasemassa menestyksekkään liiketoiminnan pyörittämisessä. Hiljainen kuukausi on erinomainen hetki käydä läpi yrityksen taloudellinen tilanne ja varmistaa, että kaikki on kunnossa. 

Tarkasta selvittelytilit ja varmista, että kaikki kuitit ja tapahtumat ovat dokumentoituina. Pienetkin virheet tai unohtuneet kulut voivat kasautua ajan mittaan ja aiheuttaa ongelmia, joten vuoden puoliväli tarjoaa loistavan tilaisuuden tilanteen nollaamiselle.

2. Kulurakenteen kartoitus

Toinen tärkeä asia, jonka voit tehdä liiketoiminnan hiljentyessä, on yrityksen kulurakenteen kartoitus. Pohdi, mihin yritys käyttää rahaa ja etsi mahdollisia säästökohteita. Voisiko jossain osa-alueella karsia ylimääräisiä kuluja tai tehostaa toimintaa? Kartoituksen avulla voit löytää tapoja parantaa yrityksen kannattavuutta ja kasvattaa tulosta.

3. Budjetin laadinta

Loppuvuoden budjetin laatiminen on erittäin tärkeää yrityksen talouden hallinnan kannalta. Se auttaa pitämään yrityksen talouden hallinnassa ja varmistamaan, että resurssit käytetään tehokkaasti.

Heinäkuu tarjoaa oivan tilaisuuden suunnitella budjetti tuleville kuukausille. Mieti, mihin resursseja kannattaa kohdentaa ja miten voit optimoida myyntiä ja markkinointia loppuvuotta varten. 

4. Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu

Ota yksi askel taaksepäin ja kaksi eteenpäin: peilaa myynnin ja markkinoinnin tehtyjä toimenpiteitä suhteessa vuositavoitteeseen ja analysoi tuloksia. Missä yritys onnistui vuoden ensimmäisellä puoliskolla erittäin hyvin ja missä on petrattavaa? 

Laadi toimintastrategia ja -suunnitelma loppuvuodelle. Mieti, miten voit parantaa myyntiäsi ja tavoittaa uusia asiakkaita. Panosta myös asiakashallintaan ja varmista, että nykyiset asiakkaasi ovat tyytyväisiä. Muistathan myös huomoida myynnin ja markkinoinnin budjetissa!

Valmistaudu loppuvuoden rutistukseen

Hyödynnä hiljainen heinäkuu talouden tarkasteluun ja suunnitteluun, ja varmista, että yritys on valmis loppuvuoteen. Tekemällä yllä listatut toimenpiteet saat varmuuden yrityksen suunnasta. Tarvittaessa ehdit vielä kääntäämään kurssia! 

***

Kaipaatko tukea yrityksen talouden suunnitteluun tai haluatko asiantuntija-arvion talouden nykytilanteesta? Taloustietäjämme auttavat sinua kaikissa talousasioihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä!