Ark. 8-16

TiliPenninki täyttää 15 vuotta

Kirjoittaja: Tarja Hiitiö

Huzzah! TiliPenninki saavuttanut kunnioitettavan iän syksyisenä lauantaina 11.11.. Kuten numerosarja itsessään, huokuu myös yrityksemme historiasta intohimo, yritteliäisyys, tuotteliaisuus, menestys, positiivinen energia ja seikkailunhalu!

Kokonaiseen viiteentoista vuoteen on mahtunut uudelleenorganisoitumista, nimenvaihdos, arvojen uudelleenmäärittelyä, pandemia sekä laajentumista reilun kymmenpäisen henkilön tiimiksi!

Franchising-yrittäjyydestä TiliPenningiksi

Vuonna 2008 kun yritystoiminta alkoi, kuljettiin nimellä Etelä-Pirkanmaan Talouspalvelut  ja toimipiste sijaitsi vain Valkeakoskella. Ensimmäiset viralliset työntekijät lisäkseni saapuivat taloon vuonna 2011, eli kolme vuotta perustamisen jälkeen.

Yritystoiminnassa oltiin vielä osa isompaa ketjua, jonka toinen franchising-toimipiste avattiin 1.6.2015 ja se kantoi nimeä Hyvinkään Taloushallintopalvelut.

Nyt franchising-toimipisteitä oli jo kaksi, joiden avulla laajennettiin ja yritystoimintaa kasvatettiin liki yhdeksän vuoden ajan. Jo tällöin pohdin, että nimet eivät kuvasta sitä, mitä pohjimmiltamme olemme ja olivathan ne kovin pitkät ja hankalat!

Franchising-yrittäjyyden aikana arvostuksemme kasvoi liiketoiminnan mukana. Meidät valittiin vuonna 2015 myös Suomen Talousverkko -ketjun Vuoden Franchising -yritykseksi. Minä taasen sain Suomen Yrittäjien Hopeisen ansiomerkin aktiivisesta toimimisesta Suomen Yrittäjien järjestössä yrittäjien hyväksi 9.11.2019.

Kuutisen vuotta sitten erosimme franchising-ketjusta, sillä mm. alkuaikojen tukea ei enää tarvittu, halusimme tehdä asiat juuri meidän tavallamme ja tunnettuutemme oli jo siinä pisteessä, että irrottautuminen oli mahdollista. Samalla syntyi päätös saada molemmille toimipisteille sama lyhyt ja ytimekäs nimi! Se saisi myös mielellään kuvastaa sitä, mitä yritykset tekevät ja toisaalta se voisi tuoda esille jotain minusta itsestäni. 

Monet tilitoimistot ovat Tili-alkuisia, joten se sai luvan olla nimen alkuosa. Loppuosan “penninki” on rahayksikkö, joten se tukee ajatusta rahan kanssa tekemisestä ja kertoo mielenkiinnostani keskiaikaan! Jokupa on kertonutkin, että se tuo mielleyhtymän siitä, että ollaan edullinen tilitoimisto!

Yrityksen nimi on ollut samalla pohja muullekin brändillemme, jossa taloushallinnon asiantuntijat ovat “tietäjiä” ja logon fonttiin on haettu innoitusta keskiajan kirjaisintyyleistä! 

Arvojen toteutuminen lähtee jo nimestä

Samalla kun juhlimme tasavuosia, oli hyvä pysähtyä katsomaan yrityksen arvoja ja todeta, että muutama vuosi sitten määrittämämme arvot pätevät edelleen!

Itse asiassa, jo TiliPenningin nimestä löytyvät tärkeimmät arvomme uuden ja vanhan yhdistelmästä: perinteistä, henkilökohtaista palvelua uusilla, nykyaikaisilla työkaluilla ja ohjelmistoilla.

Olemme saaneet vuosien saatossa suuresti kiitosta siitä, että jokaisella asiakkaallamme on nimetty vastuuhenkilö, eli “Taloustietäjä”, joka tuntee yrityksen talouden läpikotaisin, tuntee alakohtaisia kiemuroita ja pystyy auttamaan jokaisessa tilanteessa vähintään ohjaamalla yrittäjän oikeaan suuntaan.

Taloustietäjämme saavat kiitosta jatkuvasti muun muassa proaktiivisesta palvelusta, täsmällisyydestä sekä tietynlaisesta ”perään katsomisen” asenteesta.

Esimerkiksi Jouni Salonen, Energy Center Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja antoi kertoo palautteessaan näin:

Noin vuosi sitten vaihdoimme taloushallintomme TiliPenningille, ja voin lähes 40-vuotisen rahoitusalan urani jälkeen sanoa, että tässä on aivan omassa sarjassaan painiva tilitoimisto. Heillä kohtaa ketteryys, asiantuntemus ja he ovat hyvin ajan tasalla uusimmista toimintatavoista ja trendeistä.


Meillä on käytössä sähköisen taloushallinnon järjestelmä Netvisor, joka on mahdollistanut lähes reaaliaikaisen ja paperittoman kirjanpidon. Kaukana ovat ajat, kun kuukausimappi toimitettiin kädestä pitäen kirjanpitäjälle ja raportteja odoteltiin yli 1,5 kuukautta.


Arvostamme myös suuresti henkilökohtaista palvelua, täsmällisyyttä sekä tietynlaista ”perään katsomisen” asennetta. Pidän siitä, että meidänkin suuntaan ollaan rohkeasti yhteydessä mikäli jotain puuttuu tai on unohtunut nopean kasvun ohessa.

Nykyaikaisten työkalujen ja ohjelmistojen käytöstä meillä kertoo se, että olemme sekä Netvisorin Premium Partner, että Procountorin Platina-partneri! Näiden kahden johtotähden vuoksi kuukausimappeja ei ole enää tarve toimittaa käsin eikä raportteja tarvitse odotella ikuisuuksia, vaan voimme yhdessä keskittyä yrityksen kokonaisvaltaisen taloushallinnon suunnitteluun ja toteuttamiseen! 

Taloustietäjillämme on lisäksi hallussaan kattava määrä oppeja ja knoppitietoja eri alojen käytänteistä ja erikoisuuksista taloushallinnon osalta, joka erottaa meidät monesta muusta tilitoimistosta.

Kohti seuraavia arki- ja syntymäpäiviä päivitetyn ilmeen kera

Juhlavuosi tuntui tärkeältä hetkeltä sekä juhlistaa, että uudistaa! TiliPenningin väkemme juhlistaa pikkujouluja sekä 15-vuotiasta yritystä perjantaina 17.11.. Kuten huomaatte ohesta, olemme myös käyneet muutama viikko sitten valokuvattavana! 

TiliPenninki ryhmäkuva 1

Hyvinkään toimiston vahvistukset, vasemmalta oikealle: Heidi Simonen, Karolina Mäki-Rahko, Sarianna Sihvo, Jaana Mäkinen.

TiliPenninki ryhmäkuva 2

Valkeakosken toimiston vahvistukset. Ylärivissä vasemmalta oikealle: Jani Nurmi, Elina Kyrönviita, Tarja Nissinen. Alarivissä vasemmalta oikealle: Sari Oksa, Marianne Kärki, Tarja Hiitiö, Arja Laaksomaa.

Olemme myös päivittäneet logomme uuteen tyyliin ja lisänneet viittauksia keskiaikaan sekä logossa, että muissa brändimme osissa! Tulette esimerkiksi sosiaalisesta mediasta löytämään piakkoin uusia grafiikoitamme osana sisältöjämme, sivustomme ulkoasu sai pienen kasvojenkohotuksen ja aloitamme päivittämään tätä Penninkiblogia kuukausittain! 

TiliPenningin juhlissa ansiokkaat työntekijät palkittiin Suomen Yrittäjien työntekijöiden ansioristeillä

Keräännyimme perjantaina 17.11.2023 koko TiliPenningin porukan voimin Haikon kartanoon viettämään juhlaa isoin menoin! Koko 15-vuotista taivalta ei olisi saavutettu ilman mahtavaa ja arvokasta osaavaa henkilökuntaa.

TiliPenninki on hakenut Suomen Yrittäjien työntekijöiden ansioristejä, joita voi saada vain tiettyjen kriteerien täytyttyä.

Nyt tänä juhlavuonna nämä neljä henkilöä ovat nuo kriteerit täyttäneet, vasemmalta oikealle:

Marja-Liisa Kivelä, Työntekijän eläkeristi: Yli 30 vuotta sitten aloitimme tilitoimistouran kirjanpitäjinä työkavereina ja vuonna 2011 sain sinut TiliPenningille kollegaksi. Jäit eläkkeelle jo kaksi vuotta sitten, mutta edelleen olemme pitäneet oven avoinna ja kiitämme, että olet jaksanut ja kiinnostunut auttamaan kiireessä. Kiitos pitkäjänteisestä ja asiantuntevasta työstä asiakkaiden hyväksi!

Jaana Mäkinen, Työntekijän kultainen ansioristi: Jo 20 vuotta alalla on kunnioitettava ja arvostettu pituus työuralle! Vuonna 2018 siirryit TiliPenningille liiketoimintakaupan kautta ns. ”vanhana työntekijänä” ja olet koko 20 vuoden ajan kerännyt kiitosta suuresti asiakkaiden keskuudessa palkanlaskennan ja yritysten laskujenhoidon parissa. Kiitos asiantuntevasta ja luotettavasta työpanoksestasi!

Arja Laaksomaa, Työntekijän pronssinen ansioristi: Kirjanpitäjänä ja palkanlaskijana toimineena ammattilaisena siirryit TiliPenningille vuonna 2017. Viisi vuotta olet ansiokkaasti hoitanut näitä tehtäviä, viimeisimmäksi keskittyen erityisesti palkanlaskentaan. Olet avulias tietokoneohjelmien parissa ja saat kiitosta asiakkailta yhteistyön mutkattomuudesta sekä rautaisesta ammattitaidosta!

Jani Nurmi, Työntekijän pronssinen ansioristi: Hait harjoittelupaikkaa syksyllä 2017, jonka jälkeen olet ollut tärkeä osa tiimiämme! Hakemuksesi vakuutti ja olet edennyt harjoittelijasta kesälomittajaksi ja edelleen vakituiseksi kirjanpitäjäksi. Työnjälkesi on virheetöntä ja ammattilaisen tekemää, olet innokas oppimaan uutta ja jatkuvasti lisää. Haluamme huomioida sinua jo nuorena hienon työuran aloittaneen ja suorittaneena! Toivomme, että yhteisiä työvuosia on vielä useita.

Kiitos jokaiselle, nyt kohti seuraavaa 15 vuotta!

Haluamme myös kiittää jokaista asiakasta, kumppania ja meillä vuosien saatossa töissä ollutta. Ilman teitä tämä matka ei olisi mahdollinen ja arkemme olisi huomattavasti erilaista! Kiitos ja kumarrus.

Terkuin, 
Tarja & Taloustietäjät